Seabourne Express - Case Studies

Klanten zijn familie

Bij Seabourne maken klanten deel uit van ons gezin. Ze zijn loyaal en ondersteunen ons al jaren. Het merendeel van het Seabourne team op de lokale kantoren kent de klant bij naam.

Onze Customer Service biedt een eerste aanspreekpunt en zorgt voor een persoonlijke opvolging van de gevoelige zendingen. Daarnaast krijgen alle klanten een customer support medewerker toegewezen die regelmatig in contact is met de klant en ingaat op de vraagstukken die zich voordoen.

Seabourne zorgt ervoor dat alle klanten worden behandeld als relaties. Wij gebruiken het accountnummer alleen voor de boekhouding omdat wij 95% van onze klanten herkennen aan hun stem en naam.

Alles is mogelijk

Bij Seabourne geloven we dat alles mogelijk is en we streven ernaar dat met onze toegewijde service te bewijzen.

Een goed glas wijn komt nooit te laat

De Vineyard Connection (TVC) een klant uit het Stellenbosch, wijngebied in Zuid-Afrika, belde Seabourne op een vrijdag om 17.00 uur op. Ze wilden een levering op zaterdag naar Amsterdam voor een belangrijke wijnproeverij om 14.00 uur. Diezelfde vrijdagavond werd de zending van Kaapstad naar Londen gevlogen, waar deze om 09.00 uur de volgende ochtend aankwam en snel door de douane ging omdat de inklaring al van te voren was gebeurd. Daarna werd de zending onmiddellijk naar Amsterdam vervoerd waar deze ruim op tijd voor de langverwachte wijnproeverij aankwam!

Uw probleem is onze uitdaging

Bij Seabourne helpen wij dagelijks klanten met hun uitdagingen. Onze snelle, flexibele en persoonlijke service maakt het dat wij klaar staan om maatoplossingen te bieden voor alle uitdagingen van onze klanten. Dit doen wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Ga door, geef ons een uitdaging.
Electronics for Imaging (EFI) moest dringend een pallet laten ophalen van 800 kilo aan de Italiaans/Oostenrijkse grens (postcode 33082). Deze moest de volgende ochtend voor 11.00 uur in Birmingham afgeleverd worden. Een speciaal daarvoor aangewezen chauffeur haalde de pallet om 15.00 uur op en zette deze op de eerst beschikbare vlucht naar Londen. De pallet kwam de volgende ochtend in Londen Heathrow aan en werd met een speciaal daarvoor ingezet voertuig voor de deadline van 11.00 uur naar Birmingham gereden.
Bij Seabourne zijn we trots te mogen zeggen dat we vanwege onze flexibele service en mensen de mogelijkheid kunnen bieden om elke uitdaging te overwinnen.