Geschiedenis

Na de oprichting in 1962 door wijlen Sir Clive Bourne werd Seabourne al snel een leidende expres dienst in Europa. Het bedrijf werd gestart door een 17-jarige Sir Clive vanuit een telefooncel in de buurt Shoreditch met het creëren van een echt onafhankelijke logistieke dienstverlener. Seabourne werd snel uitgebreid door het bouwen van depots in heel Europa en verdiende daarmee twee keer de prestigieuze “Queen’s Award for Industry” in het Verenigd Koninkrijk.

In de jaren tachtig nam Seabourne een vrachtvervoerder over op de voet gevolgd door een overname van een internationale koerierdienst. Hierdoor werd een sterke uitbreiding van de geleverde services gerealiseerd. Een aantal jaren later verkocht Seabourne “Seabourne Express Parcels” waardoor we ons konden toeleggen op de vracht- en koeriersdiensten.

Meer recent heeft Seabourne zich uitgebreid door verdere acquisitie. Deze aanpak heeft ons in staat gesteld een hoog niveau van service en ervaring te bieden over de hele wereld op alle gebieden van distributie. In 2008 nam Seabourne de “Air Action Group” over, dit leverde een verdere uitgebreide en betrouwbare service op de weg, zee-en luchtvracht, alsmede koeriers-en International mail fulfilment. In het daaropvolgende jaar nam Seabourne een toonaangevend Zuid-Afrikaanse bedrijf over genaamd “InXpress”. Dit maakte onze expansie in de groeiende Zuid-Afrikaanse markt mogelijk.

De meest recente uitbreiding zag Seabourne in de overname van het Britse “Gazelle Couriers”. Hiermee wordt onze service uitgebreid met “sameday” koeriers- en 3PL-diensten.

Naast de focus op de uitbreiding van Seabourne bestede Sir Clive Bourne ook veel tijd aan maatschappelijke projecten. De oprichting van de Mossbourne Academie in 2007 was het begin van een voortdurende inzet voor het verhogen van onderwijsprestaties in Hackney. Gebouwd op de voormalige locatie van de “Hackney Down boy’s” school, heeft de academie een uitstekende waardering gekregen van “Ofsted’s ” (de engelse onderwijsinspectie) en heeft studenten weten te plaatsen bij universiteiten zoals Cambridge. Lady Joy Bourne was samen met Sir Clive Bourne betrokken bij de oprichting van de school en Lady Joy Bourne heeft nog steeds een actieve rol in de ontwikkeling van de school.

Gezien de enorme ontwikkelingen in de laatste vijf decennia hebben wij nog verdere plannen onze activiteiten uit te breiden in de komende jaren. Daarbij streven we altijd naar het hoogste niveau van service door op maat gemaakte oplossingen aan te bieden aan onze klanten.

June 2020 Wine distributions