Onze Supply Chain

Supply chain is onze merknaam voor onze derde logistieke service. Wij bieden klanten een geïntegreerde operatie, orderverwerking, opslag en de distributie. Dit zijn de kernelementen die allemaal kunnen worden geschaald en op maat gemaakt om te voldoen aan alle wensen van de klant. Moderne zakelijke praktijken in combinatie met jarenlange ervaring en een team van specialisten die ons een gerichte voorsprong geven op meerdere 3PL providers.

Wij maken hierbij gebruik van Manhattan Scale ® om de opslag te beheren, verwerken en verpakken van uw orders. COGI ® zorgt voor de minst dure route tijdens verzending naar uw klant. Door deze toonaangevende software in combinatie met onze groep en partner services geniet de klant concrete operationele en financiële voordelen.

Manhattan Scale ® is de kern van onze dienstverlening. Het beheren van uw producten vanaf de ontvangst tot en met verzending. Het gewicht, de grootte, de beschrijving en unieke referentie wordt opgenomen bij ontvangst, wat de basis legt voor het beheren van uw voorraad op de meest efficiënte manier. Toegang tot ons systeem Manhattan ® is niet exclusief voor Seabourne. Onze klanten kunnen het beheer van hun eigen voorraad, orderinvoer details en rapporten volledig online uit dit systeem halen waardoor volledige transparantie gegarandeerd wordt. 

Van de ontvangst tot verzending, Manhattan ® en ® COGI werken voor u. Bij ontvangst van uw goederen wordt uw unieke stock code geregistreerd in Manhattan ®. Zowel de afmetingen van de verpakking en de binnen doos zijn opgenomen, samen met de gewichten voor beide. Een volledige beschrijving en zelfs de uiteindelijke eigenaar van de voorraad kan worden opgenomen.

Manhattan ® dirigeert de workflow en registreert elke beweging. Het volgt alle FCFS regels voor opslag selectie inclusief batch control, quarantaine, maximale afroep per locatie of datum en eenheden van uitgifte. Geprogrammeerde minimum voorraadniveaus en het werken met de toegewezen inkooporders betekenen dat wij de bestellingen kunnen beheren bij uw leveranciers en we houden u op de hoogte door middel van uitgebreide rapportages.

Onnodig te zeggen, Manhattan ® kan rapporteren over elk element van uw voorraadbeheer en omdat we gebruik maken van Business Objects ® om deze gegevens te beheren is het volledig flexibel en kan worden geleverd aan uw inbox wanneer dat nodig is.
Orderverwerking en verpakken

Ons orderverwerkingsproces wordt gedreven door Manhattan ®. Het vertelt onze mensen, waar, hoeveel, in welke locatie en in welke prioriteit de orders verwerkt worden. Dit is allemaal gebaseerd op de regels die we met u zijn overeengekomen. De orderverwerking wordt voltooid met behulp van onze draagbare terminals die verbonden zijn via Wi-Fi zodat de status van een zending of voorraadniveau altijd live is. Eenmaal verwerkt wordt uw bestelling klaargemaakt en verpakt door mensen die kennis hebben van uw voorraad. De juiste soort verpakking wordt gekozen op basis van de aard van de goederen, rekening houdend met hoe delicaat of omvangrijk ze zijn en de bestemming en wijze van vervoer. Klant specifieke documentatie kan worden toegevoegd in de vorm van de verstrekte facturen, pakbonnen of label.

Of uw bestelling nu naar Parijs, Sydney, Beijing of Accrington gaat, wij hebben meer dan 50 jaar ervaring in het op tijd leveren van de bestellingen van klanten. Door ons uitgebreide netwerk en jarenlange ervaring zorgen wij ervoor dat uw goederen met de hoogste kwaliteit tegen de juiste prijs bezorgt worden. Hierbij maken wij natuurlijk gebruik van onze eigen expres en vrachtafdelingen.

De “Reverse Logistics” service van Seabourne biedt een kosteneffectieve en eenvoudige oplossing aan elke “Reverse Logistics” wens. Ons product recall management systeem biedt zowel afhalingen van klanten en winkeliers met een online rapportage en inventaris.

Voor verkoop retouren biedt een up-to-date online inventaris systeem, met wachtwoordbeveiliging, een analyse van de retouren. Een ervaren technisch team van Seabourne helpt onze klanten om beslissingen te nemen over reparatie, rework, en vernietiging.

Beperkt Fiscale Vertegenwoordiging is dé uitkomst voor de invoer van goederen in de Europese Unie. Om lastige procedures te voorkomen, treedt Seabourne Group op als Fiscale vertegenwoordiger waardoor de Europese BTW neutraal blijft en u een maximaal voordeel behaalt op uw liquiditeit en cashflow binnen uw import/export keten.

 

Zou u graag meer willen weten over de beperkt fiscale vertegenwoordiging klik hier of neem contact op met:

Jordie Geuyen
Business Development Manager
Seabourne Express Courier BV
T: 0031-40-2353300
E: jgeuyen@seabourne-group.com

Seabourne Group and Maco Customs Service samenwerking kan u een enorm Cashflow voordeel geven tijdens het importeren van goederen binnen de EU. De toegevoegde waarde van Seabourne Group, het “Manhattan” warehouse management systeem en de toegevoegde waarde van Maco Customs Service kunnen voordelig zijn voor iedereen. Seabourne Group & Maco Customs Service certificeringen zoals AEO, Fenex en IATA maken uw logistieke en fiscale uitdagingen eenvoudiger. Maco Customs Service verzorgt uw de importdeclaratie en kan optreden als beperkt fiscale vertegenwoordiger met betrekking tot de BTW waardoor uw liquiditeit zal toenemen. Seabourne Group zal uw goederenstroom optimaliseren en zal Maco Customs Service en de belastingdienst voorzien van de vereiste rapportages.

Zou u graag meer willen weten over deze samenwerking en de mogelijke voordelen voor u, download dan de joint venture presentatie of neem contact op met:

Jordie Geuyen
Business Development Manager
Seabourne Express Courier BV
T: 0031-40-2353300
E: jgeuyen@seabourne-group.com