Seabourne Supply Chain - Case Studies

Klanten zijn familie

Bij Seabourne maken klanten deel uit van ons gezin. Ze zijn loyaal en ondersteunen ons al jaren. Het merendeel van het Seabourne team op de lokale kantoren kent de klant bij naam.

Onze Customer Service biedt een eerste aanspreekpunt en zorgt voor een persoonlijke opvolging van de gevoelige zendingen. Daarnaast krijgen alle klanten een customer support medewerker toegewezen die regelmatig in contact is met de klant en ingaat op de vraagstukken die zich voordoen.

Seabourne zorgt ervoor dat alle klanten worden behandeld als relaties. Wij gebruiken het accountnummer alleen voor de boekhouding omdat wij 95% van onze klanten herkennen aan hun stem en naam.

Alles is mogelijk

Bij Seabourne geloven we dat alles mogelijk is en we streven ernaar dat met onze toegewijde service te bewijzen.

Game, set en match voor Seabourne

De All England Lawn Tennis Club (AELTC) vroeg Seabourne Voorafgaand aan de wereldberoemde Wimbledon kampioenschappen vroeg de All England Lawn Tennis Club (AELTC) om de tickets wereldwijd te verzenden. Het ging hier om een totaal van meer dan 1000 leveringen waar Seabourne de enveloppen zonder label opgehaald en verwerkt heeft. Hierbij hebben wij gebruik gemaakt van gemailde spreadsheets met boekingsinformatie en zo de klant een hoop tijd en geld bespaart.

Technologie gebruiken om oplossingen te ontwikkelen

Bij Seabourne streven wij ernaar om onze IT systemen up-to-date te houden zodoende een geavanceerde, snelle en persoonlijke service te behouden. 
Vistaprint is een grote drukkerij in het zuiden van Nederland die visitekaartjes en aanverwante producten via het internet verkoopt.


Op grond van het grote aantal producten dat dagelijks wordt besteld, hebben de IT-afdelingen van Vistaprint en Seabourne een geïntegreerde oplossing ontwikkeld. Vistaprint laat haar producten simpelweg van de band lopen en Seabourne haalt de zendingen zonder vrachtbrief op.


Eenmaal aangekomen in het depot van Seabourne in Eindhoven, wordt de data rechtstreeks van het Vistaprint bestelsysteem naar het Seabourne trackingsysteem gedownload. Daarna worden de labels op de zending bevestigd en de trackingnummers automatisch naar Vistaprint en elke klant gestuurd. Hierdoor weten de ontvangers wanneer zij de zending kunnen verwachten.
Door Seabourne's toewijding om voortdurend te investeren in technologie zijn wij in staat onze klanten tegen een goede prijs de juiste service te verlenen.